POLITIKA ZASEBNOSTI in VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V družbi Brista d.o.o. se zavedamo pomembnosti varstva osebnih podatkov. Na naši spletni strani skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke. Z uporabo naše spletne strani soglašate, da Brista d.o.o. pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

 

Katere osebne podatke zbiramo?

– informacije glede izbranih (želenih) načinov komunikacije z nami,

– podatki o komunikaciji z nami, vključno s tržnim komuniciranjem,

– podatki o nakupu, financiranju, plačilih ipd.,

– podatki, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancijskih in jamčevalnih zahtevkov).

V nobenem primeru ne zbiramo posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo lokacijsko zasebnost.

 

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje vašega obiska na naši spletni strani, izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, trženjske akcije itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko spletne trgovine mobitrgovina.com so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Brista d.o.o. bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Brista d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) in sicer z uporabniškim imenom in geslom.
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika se uporablja varen protokol SSL.

 

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve.

 

Kje hranimo vaše podatke

Upravljavec podatkov je Brista d.o.o., e-poštni naslov info@mobitrgovina.com. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi seznama lahko pomagajo organizacije (obdelovalci), ki so tehnično bolje opremljeni od nas. Podatke hranimo v EU.

 

Izjava o uporabi piškotkov

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč.

 

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob vašem obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi. Spletišču omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, velikost črk in druge nastavitve), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni treba vedno znova vpisovati.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti

– Začasni (in sejni) ali trajni piškotki

– Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

 

Zakaj naše spletno mesto uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, (ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), in pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev. Pomoč nudijo tudi pri zbiranju statistike, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

 

Kako uporabljamo piškotke

Na spletnem mestu mobitrgovina.com uporabljamo piškotke za:

– Spremljanje uporabe našega spletnega mesta, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču,

– zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani,

– izvajanje oglaševalskih akcij, ki nam jih omogočajo drugi ponudniki (Google, Facebook),

– za namene analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na naše spletno mesto, težave pri navigaciji).

 

Sprememba strinjanja s piškotki

Se strinjam   Ne strinjam se

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več