Že veste, koliko baterij je moral Apple zamenjati v lanskem letu?

Pred dobrim letom dni so se pri podjetju Applu javno opravičili, ker so namenoma upočasnjevali delovanje starejših modelov iPhonov, kar je seveda presenetilo mnoge. Šlo je za upočasnjevanje telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE, in sicer ko so bile njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene. Zaradi številnih jeznih uporabnikov so se pri Applu odločili, da jim omogočijo cenejšo zamenjavo baterije. Pri nas je bila zamenjava baterije sicer nekoliko dražaja kot v preostalih evropskih državah.

Ker je bila uporabnikom starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone na voljo zamenjava baterija po subvencionirani ceni, ne preseneča, da se je za zamenjavo odločilo veliko število uporabnikov, tudi tistih, ki težav z njo sicer niso imeli. Glede na sicer neuradne podatke naj bi baterijo skupno zmenjalo okoli 11 milijonov lastnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone široma sveta. Visoko število zamenjav baterij pa naj bi bilo vsaj po prepričanju podjetja Apple ključen krivec za slabo prodajo novejših pametnih mobilnih telefonov iPhone, in sicer modelov iPhone XR, iPhone XS in iPhone XS Max. Uporabniki starejših telefonov iPhone so namreč z zamenjavo dobili povsem delujočo in zmogljivo napravo.

Vir: Racunalnisk novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več