Že veste, kaj vsega nam bo prinesel novi iOS 13?

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki uporabljate novejši pametni mobilni telefon, tablični računalnik ali prenosni predvajalnik glasbe podjetja Apple. Računalniški gigant namreč pripravlja novi mobilni operacijski sistem iOS, in sicer že 13 večjo različico, ki bo pričakovano prinesla kar nekaj novosti in izboljšav. Novost bo prvič predstavljena v okviru Applove razvojne konference Worldwide Developers Conference (WWDC), nato jo bodo prejeli programerji in zanesenjaki na koncu pa bo novost seveda na voljo običajnim uporabnikom novejših Applovih mobilnih naprav.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 13 bi prinesel težko pričakovani način Dark Mode, ki je že kar nekaj časa na voljo uporabnikom operacijskega sistema macOS, in sicer od različice Mojave. Ta način bo omogočil boljšo uporabniško izkušnjo v nočnem času in ob zmanjšani svetilnosti, poleg tega pa bo pripomogel še k nekoliko višji avtonomiji delovanja. Tu bomo našli še izboljšan CarPlay oziroma uporabniški vmesnik, ki je mišljen za večpredstavnostni sistem sodobnih avtomobilov. Veliko posodobitev bo na voljo tudi za uporabnike Applovih tabličnih računalnikov iPad, saj bodo ti dežni nekoliko spremenjenega grafičnega vmesnika, možnost hitrejšega pregledovanja vsebine in sistem za enostavnejše uporabljanje s podatki, shranjenimi tako na notranjem pomnilniku tabličnega računalnika kot računalništvu v oblaku. Novi iOS 13 naj bi uporabnikom tabličnih računalnikov iPad prinesel celo večopravilnost, ki bo omogočala poganjanje dveh aplikacij sočasno.

Kdaj bo novi mobilni operacijski sistem iOS podjetja Apple na voljo za prenos običajnim uporabnikom še ni znano. Po vsej verjetnosti se bo do zgodilo šele jeseni in sicer s pričetkom prodaje nove generacije pametnih mobilnih telefonov iPhone.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.