Zdaleč največ dobička od prodaje prinaša iPhone X!

Nedavno smo poročali o tem, da skupna cena materialov, vgrajenih v vstopno različico Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone X s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika, ne presega 308 evrov. To pomeni, da novost ob nakupu preplačamo za 891 evrov oziroma nekoliko manj, saj je tu treba prišteti še stroške razvoja, marketinga, plače zaposlenih in distribucije, kljub temu pa maloprodajna cena male naprave krepko presega vrednost uporabljenih materialov. Zato ne preseneča nedavna ugotovitev raziskovalcev analitskega podjetja Counterpoint Research, da pametni mobilni telefoni iPhone dejansko ustvarjajo največji delež dobička med vsemi pametnimi mobilnimi telefoni, ki so trenutno na voljo na prostem trgu.

Analitska hiša Counterpoint Research je prišla do spoznanja, da so pametni mobilni telefon iPhone v zadnjem četrtletju lanskega leta skupno pobrali kar 86 odstotkov vsega dobička, ki je bil ustvarjen s prodajo pametnih mobilnih telefonov na svetovnem trgu. To dejansko potrjuje to, da ostala podjetja dejansko zelo težko ustvarijo dobiček, razlog za to pa je enostaven. Ta podjetja so namreč žrtev neizprosne konkurence, ki trenutno prevladuje na področju pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android.

Med vsemi pametnimi mobilnimi telefoni je najbolj dobičkonosen iPhone X, saj je podjetju Apple z njim uspelo pobrati kar 35 odstotkov celotnega dobička na področju prodaje pametnih telefonov. Takoj za njim najdemo iPhone 8 z 19,1 odstotnim deležem, kateremu sledijo še Applovi telefoni iPhone 8 Plus (15,2 odstotkov), iPhone 7 (6,2 odstotkov) in iPhone 7 Plus (5 odstotkov). Na šestem mestu po pobranem dobičku najdemo Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy Note 8, ki je pobral zgolj pet odstotkov celotnega dobička na področju prodaje tovrstnih naprav. Temu pa sledijo še telefoni iPhone 6 (1,8 odstotkov), Galaxy S8 Plus (1,7 odstotkov), iPhone 6S (1,6 odstotkov) in iPhone SE (0.9 odstotkov).

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.