Vse več namigovanj o koncu blagovne znamke Lumia

V primeru, da si želite pametnega telefona z zmogljivim operacijskim sistemom, ki ponuja dobro uporabniško izkušnjo imate v tem trenutku na izbiro samo dve alternativi in nobena izmed teh ni Android. Na eni strani je applov operacijski sistem iOS in na drugi microsoftov sistem Windows. Slednji v mobilno panogo prinaša potrebno svežino med drugim tudi zaradi koncepta Universal Windows App, ki razvijalcem omogoča razvoj aplikacije enkrat in možnost samodejnega prilagajanja delovanja in uporabniškega vmesnika glede na to na kateri napravi se uporablja.

Konec prejšnjega leta so se prvič pojavile govorice, da naj bi pri Microsoftu ukinjali prodajo pametnih telefonov Lumia. Povod za takšne špekulacije so med drugim bila cenovna znižanja modelov Lumia 950 in 950XL. Slednje naj bi pomeni, da se pri Microsoftu pripravljajo na predstavitev pametnega telefona Surface in s tem želijo odprodati zadnje zaloge pametnih telefonov Lumia.

Drugi razlog za takšna ugibanja pa se je pojavil v teh dneh, ko so pri Microsoftu združili Instagram uporabniški račun ShotonmyLumia z osrednjim Microsoft Lumia uporabniškim računom. ShotonmyLumia je bilo središče za prikazovanje kvalitete kamer, ki jih ponujajo Lumia pametni telefoni. Uporabniki so lahko objavljali posnetke in s tem ustvarili skupnost. Pri Microsoftu so v uradni izjavi zapisali, da je razlog za takšno odločitev poenostavitev upravljanja družbenih omrežij vendar pa to ni ustavilo ugibanj, da se s tem počasi blagovna znamka Lumia poslavlja.

Slovo Lumia telefonov nebi bila presenetljiva. Pri Microsoftu razvijajo povsem novo linijo izdelkov imenovano Surface in če govorice o razvoju zmogljivega pametnega telefona držijo, bi bilo smiselno nov model poimenovati Surface.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.