V pripravi telefon Nokia z dvema kamerama?

Podjetje Nokia se je konec marca vrnilo na trg mobilne telefonije s kar tremi pametnimi mobilnimi telefoni, ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema Android, in sicer z modeli Nokia 3, Nokia 5 in Nokia 6. Ti bodo naprodaj v kar 120 trgih širom sveta v drugem četrtletju letošnjega leta, njihova maloprodajna cena pa bo nadvse ugodna. Kljub temu podjetje Nokia se že pripravlja na pričetek prodaje novih pametnih mobilnih telefonov s prodajnima oznakama Nokia 7 in Nokia 8.

Nokia 7 in Nokia 8 bosta predstavljala vrh ponudbe finskega giganta, saj bosta opremljena z zmogljivima procesorjema podjetja Qualcomm. Medtem ko bo model Nokia 7 podatke preračunaval s procesorjem Snapdragon 660, bo Nokia 8 razpolagala z zmogljivejšim procesorjem Snapdragona 835. Zaslon zmogljivejšega modela bo ponujal ločljivost 2.560 × 1.440 slikovnih točk, nekoliko manj zmogljivi model Nokia 7 pa bo opremljen z zaslonom standardne ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Njihov digitalni fotoaparat pa bo seveda na voljo skupaj s kakovostnimi lečami Carl Zeiss, za hitro prijavo pa bo na voljo bralnik prstnih odtisov.

Za še bolj zahtevne uporabnike pa inženirji podjetja Nokia pripravljajo pametni mobilni telefoni Nokia 9, ki bo namenjen najzahtevnejšim uporabnikom in bo sodil v kategorijo telefonov najvišjega cenovnega razreda. Posebnost novosti bosta dva digitalna fotoaparata, ki bosta omogočala zajem nadvse kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Poleg tega bo novost opremljena s kakovostnimi lečami podjetja Carl Zeiss, ki je sodelovalo pri njeni izdelavi. Več informacij o prihajajočem telefonu Nokia 9 naj bi bilo razkritih že v naslednjih tednih.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več