Uganete koliko klicev je vsak dan opravljenih preko WhatsApp?

Verjetno ne boste nikoli uganili, koliko klicev dnevno opravijo uporabniki čedalje bolj uporabljene aplikacije WhatsApp. Pri ugibanju naj vam pomaga podatek, da gre za eno izmed najbolj priljubljenih sporočilnih aplikacij na svetu, ki je po vrhu v lasti Facebooka. Pomagamo še malo: poslužuje se je približno milijarda uporabnikov.

Seveda pa se prava vrednost vedno kaže v takšnih in drugačnih številkah. V prispevku objavljenem na njihovem blogu je WhatsApp razkril, da je preko njihove platforme dnevno opravljenih kar 100 milijonov klicev. Surov podatek morda ne pomeni veliko, če pa povemo, da so možnost klicanja preko aplikacije razvijalci dodali šele pred slabim letom, pa je že jasno, da gre za lep dosežek. Še en statistični podatek 100 milijonov klicev postavi v perspectivo: 100 milijonov klicev na dan je enako približno 1100 klicem na sekundo.

Dosežek pa morda niti ni takšno presenečenje, še posebej če vemo, da preko nje popolnoma brezplačno komunicira ogromno ljudi, ki morda živijo v tujini, daleč stran od svojih domačih ter ljudi, ki vsak dan potujejo med različnimi državami. Potovanja pa so kakopak vsak dan bolj dostopna tudi navadnih smrtnikom.

Razvijalci omenjene aplikacije pa še ne nameravajo odnehati z ofenzivo. V kratkem bodo namreč uporabnikom ponudili tudi možnost video klicanja. Naslednja bo tako imenovana funkcija “Quick Quote”, katere funkcionalnost je podobna označevanju. Uporabniki bodo lahko v skupinskih pogovorih tako označevali osebe, katerim je določen komentar oziroma sporočilo namenjeno. V sporočilnem delu aplikacije bo nova možnost dodajanja animiranih sličic GIF.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.