Telefonov kmalu ne bo več mogoče uporabljati v avtomobilih!

Vsi se bolj ali manj zavedamo, da je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo, v kolikor ne gre za prostoročno telefoniranje, zelo nevarno početje. Žal je tudi nekaj takih, ki se na to požvižga. S pojavom mobilnih aplikacij za pametne mobilne telefone je postalo vse skupaj še slabše, saj vse več mladih kar med vožnjo pregleduje in posodablja njihove statuse in to kljub temu, da se taka dejanja pogosto končajo zelo tragično (invalidnost ali smrt).

Ker voznike od uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ne odvrnejo niti visoke kazni, britansko ministrstvo za transport razmišlja o tehnologiji, ki bi priljubljene elektronske igračke med vožnjo enostavno »onesposobila«. To bi v praksi pomenilo, da ne bi bilo mogoče klicati, prejemati ali pošiljati sporočil, brskati po spletu, posodabljati statuse na družabnih omrežjih in podobno. Na telefonu bi dejansko delovalo le to, kar ne potrebuje povezave z zunanjim svetom.

Da tu ne gre zgolj za »noro« zamisel britanskega ministrstva za transport kaže tudi dejstvo, da se njeni predstavniki po novem letu nameravajo sestati s proizvajalci pametnih telefonov, ki so jih že pozvali, naj po zgledu letalskega načina uporabe naprav razvijejo še način za varno vožnjo. Ta način naj bi se vključil takoj, ko bo mobilni telefon zaznal premikanje vozila, in sicer bodisi preko navigacijskega sistema GPS bodisi drugih tipal.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.