Telefoni s fotoaparati ločljivosti 100 milijonov točk že letos

Kakovost digitalnih fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov je že povsem primerljiva s kompaktnimi fotoaparati nižjega cenovnega razreda, nekateri mobilniki višjega cenovnega razreda pa jih celo prekašajo. Kakovost fotografij, zajetih s pametnimi mobilnimi telefoni, se bo v letu 2019 še dodatno povečala, za to pa bo poskrbelo podjetje Qualcomm. To bo namreč poskrbelo, da bodo proizvajalci pametnih mobilnih telefonov lahko pripravili izdelke, ki bodo opremljeni s fotoaparati ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk in celo 100 milijonov slikovnih točk, kar bo seveda pripomoglo k še bolj kakovostnim fotografijam.

Podjetje Qualcomm bo za proizvajalce pametnih mobilnih telefonov pripravilo mobilne procesorje, ki bodo sposobni združevanja večjega števila slikovnih točk z namenom, da bo končna fotografija kakovostnejša. Določeni pametni mobilni telefoni so danes že opremljeni s fotoaparati ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, ki so zmožni združiti štiri slikovne točke v eno in s tem “izdelati” končne fotografije ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Naprave, opremljene s fotoaparati ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk, bodo dejansko zmožne izdelati fotografije ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pametni mobilni telefoni s fotoaparatom ločljivosti 100 milijonov slikovnih točk pa fotografije ločljivosti 25 milijonov slikovnih točk.

Prve pametne mobilne telefone, opremljene s fotoaparati ločljivosti 64 milijonov in 100 milijonov slikovnih točk bomo lahko kupili že v drugi polovici letošnjega leta. Z njimi bodo večinoma opremljene naprave kitajskih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, kar pomeni, da bodo te mobilne naprave cenovno precej dostopne.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.