Telefoni Nokia bodo, pa čeprav z zamudo

Družba HMD Global je pred časom postala lastnik licence za uporabo blagovne znamke Nokia za pametne mobilne telefone, in sicer za obdobje vsaj desetih let. Medtem ko se je doslej o začetku prodaje prvega telefona z blagovno znamko Nokia le špekuliralo, sedaj teh dvomov in ugibanj ni več. Družba HMD Global je namreč na nedavni konferenci Capital Markets Day naznanila, da bo prvi pametni mobilni telefon blagovne znamke Nokia na prodaj v drugem četrtletju naslednjega leta. Za družbo HMD Global jih bo proizvajalo podjetje Foxcon, ki ima že več let sloves proizvajalca kakovostnih izdelkov.

Novi pametni mobilni telefon Nokia bo po vsej verjetnosti »sodil« v srednji cenovni razred, čeprav gre tu izključno za špekulacije. Novost naj bi bila opremljena z osemjedrnim procesorjem Snapdragon 430 frekvence 1,4 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 505 in tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za izris grafičnih vsebin naj bi bil na voljo zaslon OLED s 5,2-palčno (13,2-centimetrsko) ali 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 2.048 × 1.080 slikovnih točk. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo fotoaparat ločljivosti 22,6 milijonov točk, za shranjevanje podatkov pa pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Na slednje pa bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat.

Novost podjetja Nokia naj bi bila še opremljena s privzetim grafičnim vmesnikom Z Launcher podjetja Nokia in kovinskim ohišjem. Več o novincu naj bi bilo znanega še pred koncem leta.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.