Telefona Apple iPhone 8 and 8 Plus za ljubitelje klasike!

Zaradi inovativnega zaslona se je moralo podjetje Apple pri zasnovi pametnega mobilnega telefona iPhone X odreči gumbu domov in bralniku Touch ID, kar bo za uporabnike telefonov iPhone nedvomno pomenilo veliko novost. Če pa se njima ljubitelji telefonov iPhone niso pripravljeni odreči, je Apple zanje pripravil iPhone 8 in iPhone 8 Plus. Ta sta v osnovi enaka njegovima predhodnikoma, le da sta opremljena s stekleno zadnjo stranico, brezžičnim polnjenjem in zmogljivejšo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Pametni mobilni telefon iPhone 8 je seveda opremljen z 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti, medtem ko je iPhone 8 Plus seveda opremljen z visokoločljivim zaslonom s 14-centimetrsko oziroma 5,5-palčno diagonalo. Da novincema ne bi prehitro pošle moči skrbi procesor A11 Bionic, ki je za kar 25 odstotkov zmogljivejši od modela A10 in prinaša kar 70 odstotno izboljšavo na področju grafike. Izboljšav so bili deležni tudi zvočniki, ki so sedaj za okoli četrtino glasnejši od tistih, ki jih je podjetje Apple uporabilo pri modelu iPhone 7. Medtem ko iPhone 8 razpolaga le z enim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov točk, ima model iPhone 8 Plus na voljo kar dva kakovostna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov točk.

Oba novinca bosta v predprodaji na voljo 15 septembra, v izbranih državah pa ju bo mogoče kupiti od 22. septembra dalje. Tu bosta na voljo različici opremljeni s 64 gigabajti in 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona iPhone 8 bo treba odšteti okoli preračunanih 585 evrov (v Evropi okoli 700 evrov), za vstopno različico večjega modela iPhone 8 Plus pa okoli preračunanih 668 evrov (v Evropi okoli 800 evrov).

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.