Telefon, ki ga lahko sestavimo sami, kmalu s povezavo 4G

Pred časom smo poročali o podvigu hrvaških inovatorjev podjetja MAKERbuino, saj so nas prijetno presenetili z mobilnim telefonom MAKERphone. Novost je po mnenju poznavalcev nekaj resnično posebnega in je namenjen tako mladim kot starejšim.Tu namreč gre za mobilni telefon, ki ga moramo najprej sestaviti, šele nato ga lahko uporabljamo. Paket seveda vsebuje vse elektronske komponente, ki so potrebne za sestavo telefona, a to še ni dovolj. Z uporabo programskega jezika Python bomo morali sami napisati lastne mobilne aplikacije in mobilne igre.

Z mobilnim telefonom MAKERphone bomo lahko opravljali telefonske klice, prejemali in pošiljali kratka SMS sporočila, igrali mobilne igre, dostopali do svetovnega spleta preko Wi-Fi povezave ter napravo povezali z zunanjimi napravami, ki podpirajo brezžično povezavo Bluetooth. Ker pa je novost med uporabniki požela veliko mero odobravanja, so se inovatorji podjetja MAKERbuino odločili, da pripravijo še različico, ki bo podpirala povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE.

Podpora za hitra mobilna omrežja 4G/LTE bo novost približala sodobnim pametnim mobilnim telefonom, hkrati pa bo lastnikom telefona podana možnost, da sami razvijejo aplikacije in igre, ki jim bodo pisane na kožo. Mobilni telefon MAKERphone s podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE je seveda nekoliko dražji v primerjavi z obstoječim modelom. Za različico 3G je namreč treba odšteti preračunanih 78 evrov, za različico 4G/LTE pa bo treba primakniti preračunanih 148 evrov. Zanimivi mobilni telefon MAKERphone je trenutno mogoče kupiti na spletnem portalu KickStarter.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.