Superzmogljivi OnePlus 5 s keramičnim ohišjem?

Pri podjetju OnePlus so pred kratkim presenetili s predstavitvijo enega najzmogljivejših pametnih mobilnih telefonov Android, ki temelji na osnovi zdajšnje uspešnice OnePlus 3. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu OnePlus 3T, katerega glavna odlika je procesor Snapdragon 821. Z njim bodo namreč uporabniki pridobili tako večjo zmogljivost kot večjo avtonomijo delovanja, saj je Snapdragon 821 pri delovanju energijsko znatno varčnejši od modela Snapdragon 820. Cenejši model ima za shranjevanje podatkov na voljo 64 gigabajtov prostora, dražji pa kar 128 gigabajtov. Novost bo tudi kot nalašč za zajemanje videoposnetkov in fotografij, saj jo bodo inženirji opremili z digitalnim tipalom ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

V naslednjem letu bo podjetje OnePlus ponudilo v prodajo nov model nadvse priljubljenega telefona, pri čemer bo to po vsej verjetnosti preskočilo model OnePlus 4 in bo ponudilo v prodajo kar model OnePlus 5. Kitajci namreč verjamejo, da je številka štiri nesrečna in kot taka ni primerna za ime izdelka. Kljub temu verjamemo, da bodo z novim telefonom uporabniki storitev mobilne telefonije več kot zadovoljni, saj bodo inženirji za ohišje namesto kovine uporabili kar keramiko, kot so to že storili pri modelu OnePlus X. Ta je namreč precej bolj odporna na visoke temperature, na praske ter omogoča boljše sprejemanje in oddajanje mobilnega signala.

Pametni mobilni telefon OnePlus 5 naj bi prodajne police trgovin ugledal v drugem četrtletju naslednjega leta, za preračunavanje podatkov pa naj bi uporabljal zmogljivi procesor Snapdragon 835. V primerjavi s predhodnikoma Snapdragon 820 in 821 ta prinaša do 30 odstotkov boljšo učinkovitost, do 27 odstotkov višjo procesorsko moč in do 40 odstotkov manjšo porabo energije. Novost bo opremljena še s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti QHD in kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Na vgrajenem pomnilniku pa bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.