Spoznajte posebne semaforje za neprevidne uporabnike telefonov

Na ulici vse več pešcev svoje telefone uporablja kar med hojo. Čeprav se mnogim to zdi že nekaj popolnoma običajnega, pa je lahko tovrstno početje zelo nevarno in tvegano, saj lahko v skrajnih primerih tudi ogrozi življenje. Ker ti uporabniki z nevarnim početjem ne prenehajo niti pod grožnjo visokih kazni, so se v nizozemski občini Bodegraven-Reeuwijk zadeve lotili nekoliko drugače.

Občinski veljaki nizozemske občine Bodegraven-Reeuwijk so se namreč odločili za preizkus posebnih semaforjev, ki so prilagojeni neprevidnim uporabnikom telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Novi semaforji so bili postavljeni v okviru projekta “+ Light Line” in so opremljeni z močnimi svetili LED, ki na pločnik zarišejo rdečo ali zeleno črto. Gre pravzaprav za dodatno luč na semaforju, ki jo bodo neprevidni uporabniki mobilnih naprav zagotovo opazili, saj imajo oči pogosto uprte v tla.

Pobudniki iniciative oziroma projekta “+ Light Line” so prepričani, da bodo s postavitvijo novih semaforjev lahko preprečili marsikatero nesrečo, povezano z neprevidno uporabo mobilnih naprav. Težava je namreč v tem, da je pogled uporabnika med njihovo uporabo pogosto usmerjen v tla, tako da semaforja sploh ne vidijo. Trenutno je v nizozemski občini Bodegraven-Reeuwijk postavljen le en semafor z dodatno lučjo, prebivalci pa so z njim večinoma zelo zadovoljni. Če se bo projekt “+ Light Line” izkazal za uspešnega, bodo podobne semaforje seveda namestili tudi na druga križišča. Ker tudi pri nas veliko uporabnikov uporablja mobilne naprave med hojo, nikakor ne bi bilo slabo, če bi tovrstne semaforje postavili tudi pri nas.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več