Spoznajte novi Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Kitajski velikan na področju mobilne telefonije Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njegovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. To po novem drži tudi za njegov najnovejši izdelek, ki mu je bila dodeljena prodajna oznaka Redmi Note 7 Pro. Tu namreč gre za odličen pametni mobilni telefon, ki je opremljen z dovolj zmogljivo strojno opremo, da bo kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam, hkrati pa je naprava cenovno zelo dostopna.

Pametni mobilni telefon Redmi Note 7 Pro so inženirji podjetja Xiaomi opremili z zanimivim 16-centimetrskim oziroma 6,3-palčnim zaslonom ločljivosti 2.340 x 1.080 slikovnih točk, kar pomeni, da gostota točk znaša kar 409 točk na palec. Tako zaslon kot hrbtna stran naprave sta zaščitena s trpežnim steklom Gorilla Glass 5, za tekoče poganjanje programske opreme in iger pa skrbita mobilni procesor Snapdragon 675 in vgrajena grafična kartica Adreno 612. Preostala strojna oprema pa obsega še štiri oziroma šest gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje podatkov. Po potrebi pa lahko pomnilnik nadgradimo s pomnilniško kartico kapacitete do 256 gigabajtov.

Novi Xiaomi Redmi Note 7 Pro se odlične obnese tudi pri zajemu fotografij in sebkih, saj je opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk ter spletno kamer ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk. Glavni fotoaparat lahko zajema videoposnetke do ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo, združljiv pa je tudi s standardom HDR. Bralnik prstnih odtisov se nahaja na hrbtni strani naprave, baterija zmogljivosti kar 4.000 miliamper ur pa podpira tehnologijo hitrega polnjenja Quick Charge 4.0.

Zanimivi pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 7 Pro bo na voljo v treh barvnih odtenkih, in sicer v rdeči, modri in črni. Maloprodajna cena novosti bo nadvse nizka, saj bo vstopna različica opremljena s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov na indijskem in kitajskem trgu vrednotena na vsega preračunanih 174 evrov, za zmogljivejšo različico opremljeno s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa bo treba odšteti okoli preračunanih 210 evrov.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.