Slušalke AirPods eksplodirale med poslušanjem glasbe!

Pred dobrim letom dni je podjetje Apple pripravilo inovativne in oblikovno všečne brezžične slušalke AirPods, saj so pametni mobilni telefoni iPhone ostali brez 3,5-milimetrskega priključka za slušalke. Njihova največja prednost v primerjavi s konkurenčnimi izdelki je pričakovano napredno čipovje W1, ki med predvajanjem glasbe skrbi za neprekinjeno povezavo med mobilno napravo in slušalkami. Avtonomija delovanja novih slušalk v primerjavi s konkurenčnimi prav tako ni od muh, saj znaša kar pet ur oziroma 24 ur pri uporabi priloženega polnilnega ohišja.

Kot pa vse kaže se je podjetje Apple pri pripravi brezžičnih slušalk AirPods nekoliko vštelo, saj so nekemu Američanu med poslušanjem glasbe eksplodirale. Sprva se je iz slušalk pri telovadbi pojavil gost dim, nekoliko kasneje pa je prišlo do eksplozije. Trenutno še ni znano, zakaj so slušalke AirPods eksplodirale. Po vsej verjetnosti je šlo tu za okvaro litij-ionske baterije, ki je sicer najpogostejši vzrok za samovžige in eksplozije številnih mobilnih naprav.

Podjetje Apple se je nemudoma odzvalo na incident, povezan z eksplozijo svojih brezžičnih slušalk AirPods. Njegovi inženirji bodo poškodovane slušalke natančno preučili in bodo ukrepali, v kolikor bi se izkazalo, da so tej nevarnosti izpostavljeni tudi drugi uporabniki.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.