Samsungove pametne ure bodo postale kompatibilne z iPhoni

Pri Samsungu bodo kot kaže, s skoraj 12 mesečno zamudo, končno izpolnili obljubo in uporabnikom samsungovih pametnih ur omogočili možnost uporabe v kombinaciji s pametnim telefonom iPhone. Samsungove ure Gear S2, Gear Fit 2 in Gear S3 bodo delovale s pomočjo aplikacije, ki si jo bodo uporabniki lahko namestili na iPhone. Ob odprtju aplikacije bo na voljo gumb s katerim se ura in telefon medsebojno povežeta in tako omogočata uporabnikom samsungovih ur večjo fleksibilnost pri nakupu pametnega telefona. Novica o kompatibilnosti se je pri nekaterih medijih prehitropojavila vendar so pri Samsungu sporočili, da so v končni fazi testiranj in da bodo možnost povezave z iPhonom ponudili kmalu.

Pri Samsungu so kompatibilnost obljubili že za sredino januarja 2016. To pomeni, da zamujajo že skoraj za eno leto. Uporabniki iPhonov pa se kljub temu ne smete veseliti prehitro saj se z uro ne bodo mogli povezati vsi pametni telefoni iPhone. Za možnost povezave morate imeti vsaj iPhone 5, ki je bil predstavljen leta 2012, in operacijski sistem iOS 9. Drugače aplikacija na iPhonu ne bo delovala. Omenjeni model iPhona je očitno prvi z dovolj dobrimi tehničnimi specifikacijami, da lahko podpira povezljivost s pametno uro saj tudi applova Apple Watch za delovanje zahteva vsaj iPhone 5.

Kompatibilnost je dobra novica za vse nove lastnike pametne ure Gear S3, ki predstavlja aktualno modelno paleto pametnih ur pri Samsungu in se bo prodajala še dolgo časa.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.