Samsungov Tizen bo že letos nova konkurenca za iOS in Android

Dobra novica za vse, ki si naveličani Androidov in Applov. Samsung je potrdil, da bo še pred poletno počitniško sezono, predstavil prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Tizen. Sprva je bilo pričakovati, da bomo prve Tizen telefone občudovali že septembra 2013, vendar so pri Samsungu datum predstavitve večkrat zamaknili. Razloga za to sta bila potrebna izpopolnjevanja pri samem operacijskem sistemu in razvoj prvega modela pametnega telefona, kjer prav tako prišlo do zapletov.

V letošnjem letu načrtujejo pri Samsungu dva modela s Tizen OS. Usmerjena bosta na premium in srednji cenovni razred. Samsungu je v tem času uspelo pridobiti številna pomembna strateška partnerstva, ki bodo olajšala vstop novega operacijskega sistema na trg. Med prepoznavnejša spadajo proizvajalec pametnih telefonov ZTE, ameriški operater Sprint in kitajski gigant Baidu. Za operacijski sistem, ki bazira na Linuxu, se po besedah odgovornih pri Samsungu, zanimajo tudi razvijalci aplikacij. Interes slednjih je ključnega pomena za uspešen začetek prodaje nove platforme.

Samsungov razvoj lastne platforme bo vsekakor vplival tudi na sodelovanje z Googlom. Android OS je namreč ključni operacijski sistem za Samsungove naprave. Vendar se časi spreminjajo in pri Samsungu želijo večjo neodvisnost. Zlasti na področju pametnih ur, kjer Gear 2 in Gear 2 Neo, že delujeta na operacijskem sistemu Tizen.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več