Samsung z novostjo, ki bo zagotovo razveselila kupce poceni mobilnikov!

Marsikateri uporabnik storitev mobilne telefonije je že pošteno naveličan kupovanja novih in pregrešno dragih mobilnih telefonov. Tehnologija namreč bolj kot ne ostane ista, sama mobilna naprava pa je deležna le manjših izboljšav. Poleg tega le manjša peščica uporabnikov dejansko potrebuje napredne možnosti, ki jih ponujajo dragi telefoni. To pa je verjetno tudi razlog, zakaj številni uporabniki posegajo po telefonih kitajskih podjetji.

Ker pa se proizvajalci mobilnih naprav srednjega cenovnega razreda vse bolj ozirajo po procesorjih kitajskih proizvajalcev, so inženirji podjetja Samsung pripravili mobilni procesor, ki v primerjavi s konkurenco ponuja nekaj več. Novost s prodajno oznako Samsung Exynos 9610 namreč ponuja možnost shranjevanja videoposnetkov v ločljivosti 1.920 x 1.080 s povprečno frekvenco kar 480 sličic na sekundo oziroma videoposnetkov ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 120 sličic na sekundo (v formatu HEVC).

Poleg tega novi mobilni procesor podjetja Samsung za pametne mobilne telefone srednjega cenovnega razreda Exynos 9610 temelji še na nevronski mreži, ki omogoča samodejno prepoznavanje različnih prizorov in učinkov. Novost podpira slikovna tipala do ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk oziroma kombinacijo do dveh slikovnih tipal ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Poleg tega novost izdelana s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ponuja odlično razmerje med zmogljivostjo in energijsko varčnostjo, saj temelji na osnovi štirih zmogljivih procesorskih jeder Cortex-A73 frekvence 2,3 gigahercev in štirih energijsko varčnih procesorjev Cortex-A53 frekvence 1,6 gigahercev.

Procesor Exynos 9610 so inženirji podjetja Samsung opremili še z vgrajeno grafično kartico Mali-G72MP3, podporo za mobilna omrežja 4G/LTE Cat. 13 z najvišjo hitrostjo prenosa 600 megabitov na sekundo, podporo za brezžične povezave Bluetooth 5.0 inWi-Fi ter podporo za navigacijske sisteme GPS, GLONASS, BeiDou in Galileo. Ker se bo množična proizvodnja tega mobilnega procesorja pričela v drugi polovici leta, bodo prvi pametni mobilni telefoni srednjega cenovnega razreda opremljeni z njim naprodaj okoli jeseni.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.