Samsung razkril mobilnik Galaxy S5 mini!

Podjetje Samsung je uradno najavilo prihod pametnega mobilnega telefona Galaxy S5 mini, ki je v primerjavi z zmogljivejšim bratom Galaxy S5 opremljen z manjšim zaslonom in šibkejšo strojno opremo. Novost bo zlahka prevzela vse, ki veliko časa preživijo v naravi, daj je zaradi združljivosti s standardom IP67 odporen tako na tekočine kot prah. Prav tako je opremljen z bralnikom eFinger za biometrično zaščito in tipalom srčnih utripov. Baterija lahko ostane polna dlje časa, če nastavimo način Ultra Power Saving Mode, ki zaslon preklopi v črno-beli način ter izklopi vse nepotrebne funkcije.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Galaxy S5 mini je dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, saj so ga inženirji podjetja Samsung opremili s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 720 x 1.280 slikovnih točk (format 720p) in gostote prikaza 326 točk na palec, za preračunavanje podatkov pa je na voljo 4-jedrni procesor Snapdragon 400 frekvence 1,4 gigahercev. Zajemu kakovostnih fotografij in videoposnetkov je kos digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk z bliskavico LED, za spletne konference pa je na voljo spletna kamera ločljivosti 1,5 milijona točk. Preostala strojna oprema obsega še poldrugi gigabajt sistemskega pomnilnika, vgrajeni sistemski pomnilnik s 16 gigabajti prostora in baterijo kapacitete 2.100 miliamperskih ur.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega tlefona Samsung Galaxy S5 mini je pričakovno nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Novost bo v prvi polovici julija najprej naprodaj v Rusiji, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti preračunanih 480 evrov. Mobilnik v črni, beli, modri in zlati barvi pa bo širom sveta dosegljiv že v drugi polovici julija.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več