Samsung Galaxy S8 z baterijo podjetja LG!

Vsi že dobro vemo, da je pametni mobilni telefon Galaxy Note 7 šel v zgodovino kot Samsungov telefon z najkrajšim stažem, saj so ga uradno ponudili v prodajo 19. avgusta, že 11. oktobra pa zaradi številnih samovžigov in eksplozij upokojili. S tem se je po vsej verjetnosti dokončno poslovila tudi blagovna znamka Galaxy Note, saj je pri uporabnikih mobilne telefonije izgubila zaupanje. Da se nebi nekaj podobnega zgodilo tudi s prihajajočim pametnim mobilnim telefonom Galaxy S8, so se pri podjetju Samsung odločili, da bodo kot dobavitelja baterij izbrali podjetje LG Chemical, saj njegovi izdelki slovijo po zanesljivosti in zmogljivosti.

Podjetje Samsung naj bi baterije podjetja LG Chemical pravzaprav vgrajevalo v vse nove modele pametnih mobilnih telefonov, saj si podobnega spodrsljaja kot s telefonom Galaxy Note 7 enostavno ne more privoščiti. Ker pa je podjetje Samsung največji proizvajalec pametnih mobilnih telefonov na svetu, bodo pogajanja s podjetjem LG Chemical morda zamaknila pričetek prodaje pametnega mobilnega telefona Galaxy S8. Ta bi bil lahko zaradi novega dobavitelja bateriji naprodaj šele pozno spomladi ali na začetku poletja.

Kljub temu verjamemo, da se bo na pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 splačalo počakati. Novost bo namreč na voljo v dveh različicah, ki bosta opremljeni s 14,5-centimetrskim (5,7-palčnim) in 15,7-centimetrskim (6,2-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti, in sicer skoraj brez robov. Poleg večjega zaslona bo novi pametni mobilni telefon Galaxy S8 podjetja Samsung opremljen še z novim procesorje družine Exynos naj bi bil namreč kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ter naj bi prinesel 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje. Na voljo pa naj bi bila tudi različica s procesorjem Snapdragon 835, ki pa bo na voljo le za določene trge širom sveta. Piko na i pa naj bi dala podpora za brezžično povezavo Bluetooth 5.0, saj se ta ponaša s kar trikrat večjim dometom, dvakrat večjo hitrostjo (do dveh megabitov na sekundo) in osemkrat večjo prepustnostjo za komunikacijo z napravami od zdajšnjega.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.