Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priključka za slušalke!

Podpredsednik podjetja Samsung odgovoren za področje mobilne telefonije je pred kratkim spregovoril o novem članu družine pametnih mobilnih telefonov Galaxy S, ki bo javnosti prvič razkrit že v prvi četrtini naslednjega leta. Seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8, ki bo presenetil z nekoliko prenovljenim ohišjem, precej zmogljivejšim digitalnim fotoaparatom in napredno umetno inteligenco. Zanesenjaki spletnega portala SamMobile pa so pred kratkim še dodatno prilili olje na ogenj, saj so razkrili, da je Samsung sprejel odločitev, da se bo znebil klasičnega 3,5-milimetrskega priključka za slušalke, namesto njega pa bo po vzoru podjetja Apple vgradil dva zvočnika za stereo zvok.

Pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S8 bo podjetje Samsung namesto 3,5-milimetrskega priključka za slušalke uporabilo vmesnik USB-C. Ta bo omogočil tako prenos zvoka kot tudi prenos podatkov in seveda polnjenje pametnega mobilnega telefona. Stare slušalke bo mogoče z novincem povezati preko posebnega vmesnika oziroma adapterja, ki bo po vsej verjetnosti vključen ob nakupu naprave. Glasbo bomo seveda lahko poslušali tudi z uporabo brezžičnih slušalk, kar pomeni, da bo podjetje Samsung po vzoru podjetja Apple pripravilo namenske ušesne brezžične slušalke.

Za prihajajoči pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 se govori še, da bo za shranjevanje podatkov ponujal do 256 gigabajtov pomnilnika z možnostjo, da se ga še dodatno razširi s pomočjo pomnilniške kartice. Pri tem velja še omeniti, da bo novost po vsej verjetnosti na voljo v dveh različicah, ki bosta opremljeni s 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) in 6,2-palčnim (15,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti, in sicer skoraj brez robov. Poleg večjega zaslona bo novi pametni mobilni telefon Galaxy S8 podjetja Samsung opremljen še z novim procesorje družine Exynos naj bi bil namreč kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ter naj bi prinesel 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje. Na voljo pa naj bi bila tudi različica s procesorjem Snapdragon 835, ki pa bo na voljo le za določene trge širom sveta.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.