Razkrivamo vam prve podatke o prenovljenem telefonu Nokia 6!

Finska Nokia, ki je nekoč veljala za alfo in omego na področju mobilne telefonije, se je letos vrnila v velikem slogu. Ta je namreč ponudila v prodajo kar nekaj zanimivih pametnih mobilnih telefonov Android, ki gredo v prodajo kot za stavno. Kot vse kaže bo podjetje Nokia v naslednjem letu še bolj aktivno, saj naj bi že januarja predstavila kar tri nove pametne mobilne telefone in sicer Nokia 9, Nokia 8 (2018) in Nokia 6 (2018).

Medtem ko je o pametnih mobilnih telefonih Nokia 9 in Nokia 8 (2018) trenutno znanega bolj malo, je kitajska agencija TENAA objavila podrobnosti o pametnem telefonu Nokia 6 (2018), ki nastaja pod razvoljno oznako TA-1054. Če gre verjetni objavljenim podatkom bo novost opremljena s 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti in razmerjem stranic 18 proti 9. Za hitro prijavo bo tu na voljo bralnik prstnih odtisov, medtem ko naj bi strojna oprema obsegala procesor Qualcomm Snapdragon 630, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, eno spletno kamero in en digitalni fotoaparat ter navigacijske gumbe, ki se bodo nahajali neposredno na zaslonu naprave, kar pomeni, da ne bo več na voljo fizičnih gumbov.

Nokia naj bi pametni mobilni telefon Nokia 6 (2018) ponudila v prodajo januarja naslednjega leta. Kupcem naj bi bil na voljo še prenovljen model 3310, ki naj bi med drugim ponujal podporo za mobilna omrežja 4G/LTE.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.