Prvi telefon Nokia pod okriljem družbe CMS!

Družba HMD Global je pred časom postala lastnik licence za uporabo blagovne znamke Nokia za mobilne telefone, in sicer za obdobje vsaj desetih let. Medtem ko se je doslej o začetku prodaje prvega telefona z blagovno znamko Nokia le špekuliralo, se je to zgodilo ravno pred kratkim. Medtem so uporabniki pričakovali pametni mobilni telefon nižjega ali srednjega cenovnega razreda, je podjetje HMD ponudilo v prodajo telefon Nokia 150, ki zagotovo ne predstavlja zmagoslavne vrnitve blagovne znamke Nokia na trg mobilne telefonije, saj gre tu le za poceni mobilni telefon.

Mobilni telefon Nokia 150 je običajni telefon, ki je opremljen z 2,4-palčnim (6,1-centimetrskim) zaslonom nizke ločljivosti, fizično tipkovnico, brezžično povezavo Bluetooth, radijskim sprejemnikom FM, predvajalnikom glasbe mp3 in režo za pomnilniške kartice microSD. Novost zagotavlja do 22 ur pogovorov oziroma do 31 dni v stanju pripravljenosti. Kupcem sta na voljo dva modela telefona Nokia 150, in sicer s podporo za eno ali dve telefonski kartici SIM. Slednja ima v primerjavi z enostavnejšim modelom nekoliko krajšo avtonomijo delovanja, in sicer 25 dni.

Pri tem je zanimivo tudi to, da bo novost opremljena tudi z zanimivimi igrami za krajšanje prostega časa, in sicer s klasično igro kače Xenzia ter poskusno različico igre Nitro Racing. Mobilni telefon Nokia 150 je seveda nadvse poceni, saj se njegova maloprodajna cena giba le okoli 25 evrov.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.