Prvi telefon Android izdelan po konceptu iPhona 7

Pri pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 je še vedno veliko govora o tem, da so se inženirji podjetja Apple odpovedali klasičnemu 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke. Ker pa so člani organizacije USB Implementers Forum pred časom sprejeli novi standard Audio Device Class 3.0, ki določa način prenosa zvoka preko vse bolj priljubljenega podatkovnega vmesnika USB-C, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj se bo pojavil prvi Android brez priključka za slušalke. Kot prvo se je opogumilo podjetje HTC, in sicer s pripravo pametnega telefona Bolt.

Pametni mobilni telefon HTC Bolt ne razočara, saj so ga inženirji podjetja HTC opremili z relativno zmogljivo strojno opremo. Ta obsega 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon ločljivosti 2K z zaščitnim stekom Gorilla Glass 5, tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 32 gigabajti prostora, ki pa ga lahko po potrebi razširimo s pomnilniško kartico, in sicer do kar dveh terabajtov. Za zajem fotografij in videoposnetkov do ločljivosti 4K je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, medtem ko bomo za kakovostne videokonference lahko priklopili na spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.200 miliamper ur, hitro polnjenje pa zagotavlja tehnologija Qualcomm QuickCharge 2.0.

Nadvse zanimivi pametni mobilni telefon HTC Bolt je še združljiv s standardom IP57, kar pomeni, da je vodotesen in ga lahko za kratek čas potopimo v vodo. Trenutno žal še ni znano kdaj bo novost na voljo v prosti prodaji, verjamemo pa, da bi se to lahko zgodilo še pred koncem letošnjega leta.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.