Prihaja BlackBerry Classic

Se še spominte, ko ste prvič zagledali pametni telefon BlackBerry? S svojo fizično tipkovnico in koleščkom za navigacijo je naprava je oblikovno izstopala od takratnih navadnih mobilnih telefonov. Podjetje na žalost ni uspelo nadaljevati svoje uspešne poti in je v zadnjih petih letih močno zaostalo za konkurenco. Z novim vodstvom na čelu in popolno reogranizacijo, katera je na žalost vsebovala tudi masovno odpuščanje, se BlackBerry ponovno osredotoča na prihodnost.

Pri tem si želijo pridobiti nazaj tiste kupce, ki so blagovno znamko naredili prepoznavno po celem svetu, poslovneže. V ta namen je podjetje začelo z zbiranjem prednaročil za model BlackBerry Classic. Kot je razvidno že iz imena gre za prepoznavno obliko s fizično tipkovnico, drsnikom za navigacijo in 3,5 palčnim zaslonom z resolucijo 720 X 720. V kombinaciji z novim operacijskim sistemom BlackBerry OS 10 ponuja vsem nostalgikom in zvestim ljubiteljem fizičnih tipkovnic dobro poznano uporabniško izkušnjo. S podporo za delovanje Androidovih aplikacij je tudi iz tega vidika za končne uporabnike poskrbljeno saj bodo na izbiro imeli večje število aplikacij in ne zgolj tistih narejenih posebej za BlackBerry OS 10.

Uraden začetek prodaje je predviden za 17. december letošnjega leta in zanimivo bo spremljati reakcije potencialnih kupcev. Ob začetku prodaje modela BlackBerry Passport je bil prvi odziv kupcev nad pričakovanji in prišlo je celo do razprodaje prvih zalog. Upamo lahko, da bo tudi z novim BlackBerry Classic podobno saj podjetje po večih letih kritik investitorjev, medijev in uporabnikov, potrebuje spodbudne novice.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.