Pri Samsungu se pripravljajo na predstavitev nove pametne ure

Trg pametnih ur se v tem trenutku nahaja v rahlem mirovanju. Rast prodaje se je ustavila saj kupci pričakujejo posodobitev modelov pri vseh pomembnejših proizvjalcih. To brez dvoma velja tudi za Samsung, ki naj bi za mesec september načrtoval predstavitev nove generacije pametne ure Samsung Gear S3.

Termin za predstavitev naj bi bil začetek septembra oziroma natančneje sejem IFA v Berlinu. Dogodek se odvija od 2. do 7. septembra in pri Samsungu ponavadi to izkoristijo za predstavitev pomembnejših novosti. Galaxy Gear S3 bo nasledila model S2, ki je predstavljal najbolj dodelano pametno uro podjetja doslej. Pri Samsungu so z Gear S2 vpeljali drugačen način navigacije po aplikacijah in po samem operacijskem sistemu s pomočjo rotirajočega se obroča okoli stekla ure. Slednja je zaradi okrogle oblike tudi oblikovno bolj skladna z urami iz preteklosti. Za Gear S3 se pričakuje dodelava oblike. Po neuradnih informacijah naj bi predvsem obišje izgubilo nekaj odvečne debeline. Ostaja pa predhodno omenjeni rotirajoči se obroč s katerim se bodo uporabniki lahko znašli. Tako kot pri trenutni genearaciji pametne ure naj bi Samsung tudi pri Gear S3 stavil na lastni operacijski sistem Tizen. Hladen tuš za Google in prenovljeno platformo Android Wear.

Kljub predhodno omenjenim oblikovnim dodelavam pa že zaradi samega obroča ostaja ohišje ure še naprej okroglo. To pa zna biti tudi največja težava ure. V preteklosti je okroglo ohišje imelo funkcionalno vlogo vendar pa pri pametnih urah ni več fizičnih kazalcev kar pomeni, da tudi samo okroglo ohišje nima pomena. Ravno nasprotno predstavlja veliko oviro pri vsakodnevni uporabi. Vsebine kot so na primer prejeta sporočila, e-pošta, fotografije in novice se morajo prilagoditi okroglemu zaslonu in nemoteno branje je s tem bistveno oteženo. Takšnega mnenja so očitno tudi potrošniki saj se do tega trenutka samsungove pametne ure niso prodajale uspešno. Apple Watch še naprej zaseda slabo polovico celotnega trga pametnih ur in to kljub temu, da so pri Samsungu prve modele začeli ponujati že pred leti.

Zanimivo bo tako spremljati kaj vse bodo pripravili in kakšen bo odziv na novo generacijo Gear S3 pri ostalih konkurentih na platformi Android Wear.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.