Pri LG naj bi predčasno predstavili G6

Konkurenca za kupce pametnih telefonov je velika in pri LG se v novo leto odpravljajo agresivneje kot kadarkoli prej. Po neuradnih informacijah naj bi nova generacija pametnega telefona G6 bila predstavljena mesec dni pred prvotnimi načrti. Uradna predstavitev naj bi se tako zvrstila neposredno v času svetovne mobilne konference v Barceloni, ki bo konec meseca februarja.

Razlogov za takšno odločitev je več. Med prve spadajo težave podjetja Samsung in, kot kažejo govorice, poznejša predstavitev nove generacije telefona Galaxy S8. Pri LG prav tako računajo na manjše povpraševanje po aktualnih modelih iPhone 7 in 7 Plus. Pomlad pomeni dobre pol leta pred uradno predstavitvijo nove generacije iPhonov, ki bodo hkrati predstavljali 10. obletnico obstoja iPhona. Zato pri LG računajo na manjši interes po nakupu aktualne generacije iPhonov.

Dober razlog pa imajo pri LG tudi zaradi slabe prodaje lastnih pametnih telefonov. Modularni pristop za katerega so se v preteklosti odločili očitno ni prepričal kupcev in tako naj bi se pametni telefon G6 znova spogledloval s klasično obliko brez možnosti zamenjave določenih sestavnih delov. Prav tako se namiguje na možnost brezžičnega polnjenja, integracije plačilnih sistemov in skenerja roženice na podlagi katere bi se lahko uporabnikom ponudila alternativa geslom.

Kakšna bo prihodnost podjetja LG na področju prodaje pametnih telefonov bo znano v naslednjih nekaj mesecih. Podjetje se poslovno sooča z izzivi in zato je uspešna prodaja prihajajoče generacije pametnih telefonov še kako pomembna.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.