Preverite kako lahko s programov Samsung Max zmanjšate vaš račun za telefon!

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov se zagotovo spomnijo mobilnega spletnega brskalnika Opera Max, saj je zagotavljal prihranke in zmanjšal količino podatkov, prenesenih prek mobilnih omrežij. Na žalost je podjetje Opera Software konec lanskega leta to priljubljeno aplikacijo nepričakovano umaknila. Razlog za to (vsaj uradni) naj bi bil v tem, da se tovrstni spletni brskalnik ne sovpada s politiko podjetja Opera na področju spletnih brskalnikov.

Na srečo je podobno aplikacijo pred kratkim pripravilo podjetje Samsung, ki prav tako sliši na ime Max. Njegova naloga je prav tako podobna, saj pomaga pri zmanjševanju in nadzorovanju porabe podatkov v aplikacij pri povezavi v mobilna omrežja. Aplikacija omogoča »stiskanje« spletnih strani in večpredstavnostnih vsebin, uporabniki pa se lahko odločijo za varčevanje podatkovnega prometa na posamično aplikacijo in ne le klasično varčevanje s podatkovnim prometom za vse aplikacije hkrati.

Mobilna aplikacija Samsung Max pripomore tudi k zagotavljanju večje mere zasebnosti in sicer s šifriranjem prometa ter zaščito identitete na svetovnem spletu. Novost je mogoče že prenesti za mobilne naprave Android s spletnega portala Google Play, in sicer na spletni povezavi http://bit.ly/Sasmung-Max-Android. Ta je žal trenutno na voljo le za mobilne naprave Samsung.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.