Pozabite na iPhone X – Apple bi lahko še letos izdal novi, cenovno ugodnejši iPhone z večjim ekranom

Lansko leto je Apple postavil nov mejnik na področju mobilne telefonije, in sicer s prvim telefon, ki je presegel ceno $1.000. iPhone X ni samo najdražji Applov telefon, temveč hkrati tudi najnaprednejši. Ponudil je ekran, ki se razteza preko celotne naprave, prav tako pa je Apple dodal vrhunske senzorje na sprednji strani telefona, ki s tehnologijo prepoznavanja obraza skrbijo za varnost naprave.

Kaj kmalu pa bi se lahko zgodilo, da nam za zgoraj naštete lastnosti ne bi bilo potrebno plačati astronomske cene, saj bi že septembra lahko dobili cenovno ugodnejši iPhone. Kljub temu, da gre v tej fazi še vedno za govorice, so o tem poročali številni zanesljivi viri kot so Bloomberg, Wall Street Journal, Morgan Stanley in KGI Securities. Slednji so v eni zadnjih izjav zapisali, da bi lahko omenjeni iPhone stal med $550 in $650. Glede na to, da Apple nove iPhone izdaja septembra, lahko tudi letos pričakujemo podoben scenarij.

Torej, kaj je do danes znanega o najbolj pomembnem iPhonu, ki bi ga Apple lahko izdal letos?

Novi, cenovno ugodnejši iPhone, bo zgolj eden od treh modelov, ki jih lahko pričakujemo to jesen. Poleg tega pričakujemo izid nove verzije iPhona X, prav tako pa “super velikega” iPhona X. Ming-Chi Kuo, analitik podjetja KGI Securities, napoveduje, da naj bi od vseh treh letošnjih iPhonov bil najbolje prodajan ravno “najcenejši”. Pričakovanja se gibljejo, da bi lahko predstavljal med 65% in 75% prodanih iPhonov v prihajajočem se ciklu. Če se spomnite je Apple nazadnje izdal cenejšo verzijo iPhona leta 2013, ko je izšel iPhone 5C.

Napovedi kažejo, da bi lahko telefon imel “edge-to-edge” ekran, Apple pa bo kot vse kaže ohranil oz. dodatno nadgradil tehnologijo prepoznavanja obraza. Sliši se precej podobno kot iPhone X kajne? Kaj je torej tisto, kar bi lahko znižalo ceno telefona? Eden glavnih razlogov za nižjo ceno bi lahko bil ekran, namreč novi iPhone naj ne bi bil opremljen z OLED ekranom, temveč z LCD-jem. OLED ekrani so znani po tem, da porabijo manj energije, poleg tega pa ponujajo boljšo kvaliteto barv.

Zanimiv podatek je tudi ta, da bi naj novi, cenejši iPhone imel 6,1-inčni (15,494-centimetrski) ekran, kar pomeni večji od ekranov iPhona X in iPhona 8 Plus. O tem smo sicer nekoliko skeptični, kajti po navadi nižanje cene ni povezano z večanjem ekrana kajne? Podobnega mnenja smo za naslednjo lastnost, ki je bila “zahtevana” predvsem na kitajskem trgu. Uporabniki si ža kar nekaj časa želijo dve SIM kartici, da tako lažje skačejo med ponudniki. Po pisanju KGI Securities bo Apple ponudil tudi model z eno SIM kartico. Ta bo po vsej verjetnosti cenejši od modela z možnostjo uporabe dveh SIM kartic. Kuo je v izjavi za javnost v začetku prejšnjega tedna zapisal, da če bo “double-SIM” model stal med $650-$750, bo model z enojno SIM kartico stal nekje $100 manj.

O ostalih specifikacijah za zdaj ni veliko znanega, vendar lahko vseeno pričakujemo Applov procesor in zmogljivo zadnjo kamero – kljub temu, da najverjetneje ne bo imela dvojne leče tako kot iPhone X in iPhone 8 Plus. Apple po navadi pri cenovno ugodnejših modelih takšne lastnosti izpusti.

Prej smo omenili, da lahko letos pričakujemo tri iPhone kajne? Eden od teh bi naj bil tudi “super veliki” iPhone X s 6,5-inčnim (16,51-centimetrskim) ekranom. Nekateri analitiki napovedujejo, da bi lahko začetna cena naprave bila $1.100 ali več.

Apple praktično nikoli ne govori o prihajajočih se napravah in verjamemo, da ne bo tudi zdaj nič drugače, Več bomo izvedeli septembra, ko Apple izdaja nove iPhone, in sicer je že kar zadnjih 6 let izdal novi iPhone ravno septembra.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.