Porazen začetek za najboljši telefon z Androidom!

Konec avgusta je po mnenju mnogih strokovnjakov luč sveta ugledal najboljši pametni mobilni telefon z Androidom, saj vsebuje praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin in tudi za delo. Tu seveda govorimo o telefonu Essential Phone, eden od njegovih največjih adutov pa je nedvomno zaslon s 14,5-centimetrsko oziroma 5,7-palčno diagonalo, saj ta prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom, kjer se celo »ovije« okoli spletne kamere. Strojna oprema telefona Essential Phone prav tako ne razočara, saj obsega zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 835, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s kar 128 gigabajti razpoložljivega prostora. Da novincu ne bi prehitro zmanjkalo moči, pa skrbi baterija zmogljivosti 3.040 miliamper ur, oblikovno všečno ohišje pa je pred vodo, padci in udarci zaščiteno s stranicami izdelanimi iz titana ter zadnja plošča, ki je kar keramična.

Čeprav velja pametni mobilni telefon Essential Phone za enega najboljših na trgu, je zanimanje uporabnikov storitev mobilne telefonije zanj več kot porazno. V prvih dveh tednih prodaje naj bi prodali le okoli 5.000 teh telefonov, kar je zanemarljivo malo v primerjavo s paradnima konjema podjetju Apple in Samsung. Trgovcem je namreč v zadnjem četrtletju uspelo prodati okoli 450 tisoč telefonov iPhone na dan in okoli 250 tisoč telefonov Galaxy S8 na dan, kar le kaže na to, da zanimanja za novi Essential Phone preprosto ni.

Razloge za slabo povpraševanje po pametnem mobilnem telefonu Essential Phone je tudi v njegovi visoki ceni, saj ta v Združenih državah Amerike znaša kar preračunanih 590 evrov. Novost sicer v Evropi še ni naprodaj, saj na prodajne police evropskih prodajalcev prihaja šele konec leta. Za Essential Phone pa bo po vsej verjetnosti treba odšteti okoli 700 evrov, kar je za mnoge seveda enostavno preveč.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.