Pebble se najverjetneje poslavlja

Podjetje Pebble je bilo med prvimi, ki je na trgu predstavilo pametne ure. S svojim operacijskim sistemom, ki spominja na računalniške operacijske sisteme iz 80-tih let, in značilnim plastičnim ohišjem je blagovna znamka postala hitro prepoznavna tudi v slovenskem okolju. Vendar pa očitno iz poslovnega vidika stvari niso bile najboljše. Podjetje je po neuradnih informacijah sklenilo, da se bo prodalo. Ironično naj bi bil kupec podjetje Fitbit, dobro poznani proizvajalec pametnih zapestnic. Prevzemna ponudba naj bi znašala med 34 in 40 milijonov ameriških dolarjev. Omenjeni znesek bi pokril vse trenutne dolgove, ki jih ima Pebble.

Omenjena prevzemna ponudba o kateri se je začelo špekulirati pa ni prva za podjetje Pebble. V preteklosti je podjetje želel prevzeti Citizen. Leta 2015 bi za Pebble odšteli 750 milijonov ameriških dolarjev. Nato je svojo prevzemno ponudbo podalo podjetje Intel. Znesek je bil veliko manjši od Citizenovega in sicer 70 milijonov ameriških dolarjev. Odgovorni v podjetju Pebble so zavrnili obe ponudbi in zdaj se nahajajo tik pred likvidacijo. V primeru, da se bo posel s podjetjem Fitbt uresničil naj bi se prodaja pametnih ur Pebble končala. Fitbit naj bi Pebble prevzel zaradi intelektualne lastnine in ne zaradi prodaje pametnih ur.

Trg pametnih ur se v tem trenutku nahaja v rahlem upadu. Pebble ni edini, ki se sooča s slabo prodajo. Pri Motoroli so pred kratkim napovedali, da ne bodo pripravili naslednje generacije pametne ure Moto 360. Predstavitev novih modelov so prestavili tudi pri LG in Huawei. Namesto na konec leta 2016 naj bi nove ure bile predstavljene šele naslednje leto. Deloma je za to lahko odgovoren tudi Google in druga generacija operacijskega sistema Android Wear. Po drugi strani pa naj bi na pametnih urah delali pri Googlu.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.