Otrok mami zaklenil iPhone za naslednjih 47 let

Phone je mogoče odkleniti z uporabo prstnega odtisa ali vnosom osebnega gesla v obliki številke PIN, ki je lahko štiri ali šest mestna. V primeru napačnega vnosa pa se naprava samodejno zaklene, pri čemer je čas zaklepa odvisen od števila napačnih vnosov. Večkrat se vnese napačen PIN, več časa pametni mobilni telefon iPhone ostane zaklenjen.

Nad to varnostno možnostjo pa zagotovo ni bila preveč navdušena neka Kitajka, saj se je njen malček dalj časa igral z iPhonom, ko je bil ta zaklenjen. Kot kaže se je malček s telefonom igral kar precej časa, saj mu je uspelo iPhone zakleniti za kar 47 let. Sistem namreč deluje tako, da se pri večkratnem napačnem vnosu kode telefon najprej zaklene za minuto, nato za pet minut, 15 minut in tako naprej. Malček Kitajke pa je bil očitno zelo vztrajen, saj mu je iPhone uspelo zakleniti za kar 25 milijonov minut.

Ker bi morala Kitajka na svoj iPhone čakati vse do leta 2065, je seveda izbrala precej bolj enostavno možnost. Ta je namreč povrnila telefon na tovarniške nastavitve in ga s tem ponovno »oživela«.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.