Novi telefoni Nokia na voljo v prvi polovici prihodnjega leta

V prvi polovici naslednjega leta bodo na svoj račun prišli tisti, ki so pred nekaj leti prisegali na kakovost pametnih mobilnih telefonov podjetja Nokia. Microsoftov dogovor s podjetjem Nokia je namreč predvideval, da Nokia ne sme vstopiti na trg pametnih mobilnih telefonov vse do zadnjega četrtletja 2016. Zaradi tega se bo nekdanji gigant mobilne telefonije vrnil na sceno v prvi polovici leta 2017, licenco za proizvodnjo pametnih mobilnih telefonov pod blagovno znamko Nokia pa ima podjetje HMD Global, za katerim pričakovano stojijo številni nekdanji ljudje podjetja Nokia.

Vrnitev pametnih mobilnih telefonov podjetja Nokia je bila sicer napovedana že pred časom, vendar pa še ni bil znan okvirni datum njihovega prihoda na trg. HMD Global je namreč moral predhodno razrešiti vse odprte zadeve s tajvanskim partnerskim partnerjem in Microsoftom kot kupcem nekdanje Nokiine enote za mobilne telefone. Trenutno ostaja neznanka le, s kakšnim pametnim mobilnim telefonom bo Nokia ponovno stopila na trg.

Glede na nedavne govorice naj bi novi pametni mobilni telefon podjetja Nokia nastajal v okviru projekta Pixel, in kot vse kaže ne bo ponujal presežkov na področju zmogljivosti. Ta naj bi bil namreč opremljen z dvojedrnim procesorjem Snapdragon 200 frekvence 1,19 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Adreno 302 in zgolj enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub nekoliko slabši strojni opremi telefona Nokia Pixel naj bi bilo njegovo delovanje dovolj tekoče in zanesljivo, saj naj bi bil na njem nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0.1 Nougat z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.