Novi Sailfish kot edina prava alternativa Androidu?

Na letošnjem mednarodnem sejmu mobilne telefonije MWC 2017 v Barceloni je obiskovalce kot strela z jasnega presenetila napoved sodelovanja med podjetjema Sonyin Jolla. Tu bodo namreč na svoj račun prišli vsi tisti, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov sovražijo operacijski sistem Android in iščejo alternativo, ki ni niti iOS niti Windows Phone. Sodelovanje je kot vse kaže obrodilo sadove, saj je podjetje Jolla napovedalo, da je težko pričakovani mobilni operacijski sistem Sailfish X že nared za namestitev na pametne mobilne telefone Sony Xperia X.

Mobilni operacijski sistem Sailfish X za pametne mobilne telefone Sony Xperia X v primerjavi z običajnim Androidom prinaša bogato paleto novosti. Med njimi še najbolj izstopajo boljša podpora za aplikacije, podpora za novodobne procesorje, nov izboljšan uporabniški vmesnik, napredna večopravilnost, nove možnosti za prilagajanje in pameten sistem obveščanja. Pri tem velja opozoriti, da Sailfish X za pametne mobilne telefone Sony Xperia X ni brezplačen. Zanj namreč podjetje Jolla zahteva kar 50 evrov z davkom na dodano vrednost.

Sailfish X za pametne mobilne telefone Sony Xperia X je mogoče kupiti na spletni strani https://shop.jolla.com/. V ceno je na srečo vključena enoletna podpora iin posodobitve ter možnost prenosa aplikacij za mobilni operacijski sistem Android in Microsoft Exchange preko spletne trgovine Jolla Store.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.