Novega telefona iPhone se nam ne bo treba niti dotakniti!

Po vsej verjetnosti se bomo kmalu poslovili od Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone X in vse kar ta predstavlja na področju inovacij in novih tehnologij. Pri telefonskem gigantu naj bi namreč pripravljali novi model pametnega mobilnega telefona, ki naj bi povsem revolucioniral področje mobilne telefonije. Novi iPhone naj bi bil namreč opremljen tako z ukrivljenim zaslonom kot podporo za tehnologijo, ki bo omogočala uporabljanje s telefonom kar z daljave oziroma brez fizičnega dotika zaslona.

Skrivne načrte podjetja Apple je tokrat razkril zanesenjak spletnega portala Bloomberg Mark Gurman. Ta je namreč prepričan, da podjetje Apple dela na pametnem mobilnem telefonu iPhone s posebno strojno opremo in novim vmesnikom, ki bo uporabnikom močno poenostavil uporabljanje z njim. V tem primeru se govori o napravi, ki bo zmožna »prebiranja« gestur uporabnikov na daljavo, kar pomeni, da bo mogoče ukaze v telefon vnašati brez fizičnega dotika zaslona, ki naj bi bil za razliko od zdajšnjega celo ukrivljen.

Nove tehnologije naj bi podjetje Apple v pametni mobilni telefon iPhone vgradilo v teku naslednjih treh let. V letošnjem letu pa naj bi bili uporabnikom na voljo kar trije novi modeli. Dva modela telefonov iPhone X bosta opremljena z zaslonoma OLED s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) in 16,5-centimetrsko (6,5-palčno) diagonalo, en pa s klasičnim LCD zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo. Slednji model bo tudi cenovno najbolj dostopen, saj naj bi bilo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti »zgolj« 565 evrov, kar ga bo naredilo zanimivega za marsikaterega uporabnika.

Precej dražja bosta seveda modela s kakovostnejšimi zasloni OLED. Za nakup modela s 14,7-centimetrskim zaslonom bo treba v Združenih državah Amerike odšteti preračunanih 725 evrov, kar je še vedno manj od obstoječega iPhona X, večji model z zaslonom OLED s 16,5-centimetrsko diagonalo pa naj bi bil vrednoten na 806 evrov.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.