Nove informacije namigujejo na iPhone 8 narejen iz jekla in ne več aluminija

Po najnovejših informacijah naj bi za razvoj nove generacije pametnih telefonov iPhone, pri Applu deloma zamenjali podizvajalca za razvoj ohišja. Običajno je za to bil odgovoren kitajski Foxconn vendar pa se zdaj, po virih kateri spremljajo celotno proizvodno verigo, omenja podjetje Jabil. Slednje naj bi bilo bolj primerno za obdelavo jekla namesto aluminija, ki danes sestavlja večino applovih produktov od telefonov, ur do računalnikov.

S tem bi se, vsaj glede na izbiro materiala, pri Applu vračali nazaj v leto 2010, ko je bil predstavljen iPhone 4. Za mnoge navdušence predstavlja ravno iPhone 4 najlepše oblikovani iPhone in temu je težko oporekati. Telefon še danes, če se odmisli majhna velikost zaslona, izgleda trenutnemu času primerno in ne zastarelo. Vendar pa oblika nove generacije iPhonov ne bo podobna modelom iPhone 4 in 4S. Že sama velikost zaslona večjega iPhone 7 Plus zahteva drugačno oblikovno rešitev saj bi telefon v primeru enake oblike kot iPhone 4 bil prevelikih dimenzij.

S tem bi se za iPhone končalo zanimivo obdobje uporabe aluminija. Slednji je sicer trpežen in lahek vendar pa, kot se je pokazalo ob prodaji iPhone 6 in 6 Plus modelov, lahko povzroča tudi težave. Zaradi slabe trdnosti se je telefona namreč lahko upognilo. To je Apple prisililo v uporabo trše različice aluminija, ki je bil prvič prisoten pri pametni uri Apple Watch.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.