Nova verzija Tizen za lastnike ure Galaxy Gear S2

Samsung Galaxy Gear S2 je v tem trenutku najbolj zmogljiv model pametne ure, ki ga ponujajo pri Samsungu. Glavni dve značilnosti ure sta okroglo ohišje in pa operacijski sistem Tizen. Podjetje namreč pri pametnih urah stavi na lastno platformo in se ne odloča za uporabo Android Wear operacijskega sistema. Pri Googlu so Android Wear pripravili kot alternativo Androida s poudarkom na pametnih urah.

Po neuradnih informacijah naj bi Samsung pripravljal posodobitev trenutne verzije operacijskega sistema na uri. Vsi lastniki pametne ure naj bi obvestila o posodobitvi prejeli v prihodnjih tednih. Spekter novosti v celoti na tem mestu seveda ni poznan so pa že na voljo določene neuradne informacije. Med drugim naj bi se pri Samsungu osredotočili na možnost lastnega oblikovanja izgleda programske opreme na uri oziroma samega glavnega zaslona. Tako naj bi si uporabniki nastavili ozadje, ki je lahko po novem kakšna zanimiva fotografija ter imeli več možnosti nastavljanja vsebin, ki se prikazujejo na domači strani. Izboljšav naj bi bil deležna tudi aplikacija za merjenje vaše dnevne telesne aktivnosti. Dodana možnost deljenja dosežkov bo omogočala uporabnikom bahanje pred prijatelji na družbenem omrežju Facebook.

Pri Samsungu tako pripravljajo posodobitev operacijskega sistema ravno v času, ko bo na voljo tudi applov watchOS 3 za Apple Watch. Morebiti pa je nov operacijski sistem tudi prvi indikator, da bodo pri Samsungu predstavili novo generacijo pametne ure Galaxy Gear S3. Edino kar morajo pri podjetju še rešiti je povečati ponudbo aplikacij na operacijskem sistemu Tizen OS. V primerjavi z googlovim Android Wear in pa applovim watchOS je izbira aplikacij na Tizen skopa. Kot težavna se izkaže tudi uporaba okroglega ohišja, ki se ne pristaja pametnim uram. Slednje rabijo določeno površino za prikaz informacij in okroglo ohišje to onemogoča.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.