Nov način varčevanja z baterijo

Koliko različnih aplikacij za varčevanje z baterijo že poznate za svoj pametni telefon? Vse obljubljajo različne načine, vendar za tega verjetno še niste slišali. Mnoge aplikacije za varčevanje uporabljajo različne tehnike, s katerimi naj bi privarčevali nekaj zelo dragocene moči baterije pametnega telefona. Večina jih deluje tako, da zmanjša svetlost zaslona, izključi nepotrebne funkcije (bluetooth, WiFi, NFC …), kot tudi zapre odvečne programe, ki se izvajajo v ozadju in skrajša čas osvetlitve zaslona.

Vse te možnosti naj bi zagotovo podaljšale čas delovanje vaše baterije. Vendar je tukaj še ena možnost, ki je zelo koristna in se za njeno uporabo ni treba odpovedati svetlosti ali kakšni drugi funkciji.

Aplikacija Pixel OFF (https://tinyurl.com/RN-PixelOFF) deluje na prav poseben in zanimiv način. Glavni potrošnik baterije na pametnem telefonu oziroma električne energije na katerikoli napravi je seveda zaslon. Bolj je osvetljen, več energije porablja in tako krašja čas delovanja.

Kako se torej temu izogniti? Preprost korak je zatemnitev zaslona, vendar obstaja tudi druga možnost. Večina današnjih zaslonov ima že UHD ali 4K resolucijo, ki pa ni potrebna za običajno delovanje in dnevno uporabo. Zato Pixel OFF lahko izklopi vsako drugo točko na telefonu. Tako naj bi teoretično privarčevali kar do 50 odstotkov energije, ne da bi zaslon zatemnili ali bi bila ovirana vsebina. Seveda je možno tudi izklopiti več ali manj slikovnih točk, kar lahko prilagajamo preprosto v sami aplikaciji, ki je tudi brezplačna za prenos.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več