Nokia izplačala milijone izsiljevalcu, da bi rešila Symbian

Mobilni operacijski sistem Symbian je bil pred prihodom Androida zdaleč najbolj priljubljen sistem med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, med vsemi pa je najbolj izstopala Nokia. Ker pa ta ni bil deležen primernega razvoja, je doživel klavrni konec in to kljub temu, da je finski gigant zanj v drugi polovici leta 2008 odštel kar 264 milijonov evrov. K temu znesku pa je potrebno prišteti še nekaj milijonov evrov, ki jih je podjetje Nokia leta 2007 odštelo izsiljevalcu za zaščito lastnih mobilnikov Symbian.

Finska spletna stran MTV je namreč razkrila, da je nepridipravi leta 2007 podjetju Nokia izmaknil šifrirni ključ telefonov Symbian, ki je skrbel za to, da so mobilniki sprejeli le uradne, s strani Nokie potrjene aplikacije. Čeprav je od neljubega dogodka minilo že sedem let še vedno ni znano, kdo je bili izsiljevalec in kako je prišel do omenjenega šifrirnega ključa. Finska spletna stran MTV je še razkrila, da je podjetje Nokia večmilijonsko podkupnino plačalo z denarjem, ki ga je pustilo v vreči na parkirišču v bližini zabaviščnega parka v mestu Tampere. Izsiljevalec ali skupina izsiljevalcev je vrečo z denarjem pobrala, policija pa je za njimi izgubila vsako sled.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več