Nokia 106: Preprost, poceni, a zanimiv telefon

Podjetje HMD Global Ltd je predstavilo nov mobilni telefon Nokia 106, ki je namenjen uporabnikom, ki potrebujejo zgolj osnovne funkcije, kot so klicanje in pošiljanje sporočil ter poslušanje radia.

Ker pametni mobilni telefoni niso za vse, je podjetje Nokia pripravilo »klasičen« mobilni telefon, ki je namenjen manj zahtevnejšim uporabnikom. Mobilni telefon Nokia 106 namreč nima velikega zaslona, zmogljivega procesorja ali prostora za shranjevanje podatkov. Novost namreč ponuja zgolj osnovne funkcije, kot so klicanje in pošiljanje sporočil in poslušanje klasičnega radia.

Mobilni telefon Nokia 106 je opremljen z zaslonom velikosti zgolj 4,6-centimetrskim oziroma 1,8-palčnim zaslonom ločljivosti 160 x 120 slikovnih točk. Za tekoče delovanje skrbi procesor Mediatek MT6261D SoC, medtem ko količina sistemskega pomnilnika in vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov znaša zgolj štiri megabajte. Ker tukaj nimamo možnosti uporabe pomnilniške kartice to pomeni, da poslušanje lastne glasbe ne pride v poštev in to je tudi ključni razlog, zakaj novost nima na voljo spletne kamere ali digitalnega fotoaparata.

Preprost mobilni telefon Nokia 106 sicer ponuja podporo za dve telefonski kartici SIM, nanj pa lahko shranimo do 2.000 kontaktov in 500 kratkih sporočil SMS. Programerji seveda niso pozabili na klasični igre, kot so Snake Xenzia, Nitro Racing, Danger Dash, Tetris in druge. Ohišje novosti je seveda plastično, kljub temu pa praske na njemu ne bodo takoj opazne. Čeprav tu najdemo baterijo zmogljivosti zgolj 800 miliamper ur, ta zadošča za do 15 ur pogovorov in do 21 ur avtonomije.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.