Nemogoče, je mogoče. Samsung Galaxy S7 naj bi se prodajal bolje kot iPhone 6S

Rekordni oglaševalski proračun, leta 2013 so pri Samsungu zapravili več kot 13 milijard EUR za oglaševanje, se končno splača. Prodaja Galaxy S7 pametnega telefona naj bi po ocenah analitikov bila boljša od iPhone 6S. Kantar World Panel, podjetje za izvajanje tržnih analiz, je do ocene prišlo na podlagi analize prodaje pametnih telefonov na ameriškem trgu. V obdobju od marca do konca maja naj bi Samsung Galaxy S7 in S7 Edge zabeležila 16 odstotni tržni delež medtem ko naj bi si Apple z iPhone 6S in 6S Plus zagotovil 14,6 odstotka.

Prodaja pametnih telefonov podjetja Apple tako nadaljuje svojo stagnacijo. Po več letih strme rasti so očitno pri Applu doseglji določen limit, ki ga pa v prihodnje najverjetneje ne bodo presegli. Applov iPhone 7, napovedan za jesen, naj bi bil zgolj manjša posodobitev trenutne generacije iPhonov. Večji premik se pričakuje naslednje leto, ko bo iPhone praznoval svoj 10. rojstni dan. Apple pa zaenkrat še vedno vodi pri sami lojalnosti kupcev in pri prestopnikih. Delež uporabnikov, ki je iz iPhona prestopilo k Samsungu je v omenjenem obdobju znašal 5 odstotkov. Delež tistih, ki so k iPhonu prestopili od Samsunga pa je bil kar 14 odstotkov.

Pri Kantar Worldpanel pa opozarjajo, da na trgu pametnih telefonov že dolgo več ni pomemben dvoboj med Applom in Samsungom. Obe podjetji namreč v tem trenutku dominirata panogo. Lep primer je angleški trg, kjer obe podjetju skupaj zasedata skoraj 75 odstotkov trga. Po mnenju analitikov se pravi boj napoveduje s strani novincev iz Kitajske. Huawei se med drugim omenja kot potencialni kandidat, ki naj bi že od leta 2020 po prodaji telefonov prehitel Apple in malo pozneje tudi Samsung. Prav tako se bo o prihodnjih zmagovalcih odločalo na največjih trgih kot so Kitajska, Indija in Indonezija.

Do takrat pa se lahko pri Samsungu veselijo, da so po večih letih in ogromnih sredstvih investiranih v oglaševanje, končno prodali več pametnih telefonov v premijskem razredu kot Apple.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.