Najboljši telefon za igre pripravljen za Evropo

Pri podjetju Xiaomi pred kratkim s pripravo pametnega mobilnega telefona Black Shark pričakovano niso razočarali, saj gre po mnenju strokovnjakov za enega najboljših mobilnih naprav za igranje iger. Za ta namen so inženirji namreč uporabili zaslon AMOLED s 15,2-centimetrsko (5,99-palčno) diagonalo in frekvenco osveževanja 60 sličic na sekundo. Ločljivost zaslona s podporo tehnologiji HDR10 znaša 2.160 x 1.080 slikovnih točk.

Kakovostni zaslon seveda potrebuje zmogljivo strojno opremo, zato ne preseneča, da tu najdemo še procesor Qualcomm Snapdragon 845 s sistemom vodnega hlajenja, zmogljivo grafično sredico Adreno 630 in šest oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika. Tu seveda ne gre spregledati kakovostnega stereo zvočniškega sistema in 24-bitnega digitalno-analognega pretvornika, ki ponuja boljšo kakovost zvoka tudi preko slušalk. Za shranjevanje podatkov je na voljo 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov prostora, medtem ko dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja.

Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc igričarski pametni mobilni telefon Xiaomi Black Shark ponuja dva fotoaparata ločljivosti 12 milijonov in 20 milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk. Tu nedvomno izstopa še barvna osvetlitev logotipa telefona in robov, na voljo pa je celo 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Na njem je nameščen sistem Android 8.1 Oreo v navezi z inovativnim grafičnim vmesnikom MIUI 10, kar celoto naredi še bolj všečno in zanimivo. Kmalu naj bi bil na voljo še novejši Android 9.0 Pie.

Najboljši pametni mobilni telefon za igranje iger Xiaomi Black Shark bo v 28 evropskih državah na voljo od 16. novembra dalje, vključno s Slovenijo. Maloprodajna cena za evropski trg žal še ni bila razkrita, verjamemo pa da ne bo ravno nizka, saj saj vendarle gre za nadvse zmogljiv telefon Android.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.