Najboljši telefon srednjega cenovnega razreda prihaja v Evropo!

Evropskim uporabnikom storitev mobilne telefonije bo kmalu naprodaj novi pametnimobilni telefonov srednjega cenovnega razreda, ki je bi s strani številnih opredeljen kot najboljši svojega razreda. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Motorola Moto M, ki ga je pripravilo podjetje Lenovo. Novost bo kmalu na voljo tudi v evropskem prostoru, zanjo pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 279 evrov.

Pametni mobilni telefon Motorola Moto M je grajen na osnovi kakovostnega in trpežnega kovinskega ohišja, za prikazovanje slik pa je na voljo kar 14-centimetrski (5,5-palčni) zaslon AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Da novincu ne bi prehitro pošle moči skrbi Mediatekov procesor Helio P15 z osmimi procesorskimi sredicami Cortex-A53 frekvence 2,2 gigahercev v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Preostala strojna oprema pa obsega še vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov (razširljiv s pomnilniško kartico microSD), grafično kartico Mali-T860MP2 in baterijo zmogljivosti 3.600 miliamper ur, pri čemer polnjenje ne bo trajalo veliko časa, saj telefon v polni meri podpira tehnologijo hitrega polnjenja.

Pametni mobilni telefon Motorola Moto M ponuja še podporo za mobilno povezavo 4G/LTE, bralnik prstnih odtisov in priključek USB Type-C. Za zajem kakovostnih fotografij je na voljo spletna kamera ločljivosti 16 milijonvo slikovnih točk, za spletne pogovore pa spletna kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku je sicer nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0.1 Marshmallow, nadgradnja na novejši Android 7.0 Nougat pa naj bi bila na voljo v naslednjih nekaj tednih ali mesecih.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.