Najboljši dokumentarec o ukradenem telefonu

Sodobne mobilne naprave, še posebno pa pametni mobilni telefoni, so polni podatkov občutljive narave in osebnih zadev, ki v nobenem primeru in za nobeno ceno ne smejo priti v roke nepridipravom in neznancem. Varovanje podatkov na miniaturnih napravah pa je vse prej kot enostavno, saj se lahko kaj hitro zgodi, da nam jo kriminalci izmuznejo izpod nosa. To se je nedavno zgodilo tudi nizozemskemu režiserju Anthonyju van der Meerju, takoj po sami kraji pa je možakar pričel razmišljati o tem, koliko njegovih osebnih podatkov je dejansko pristalo v rokah nepridiprava.

Kraja pametnega mobilnega telefona je nizozemskega režiserja tako močno vznemirila, da je pripravil celo dokumentarec o tem, kar nepridipravi počno z mobilnim telefonom, ko ga ukradejo. Da bi lažje sledil ukradenemu telefonu, je možakar nanj pričakovano namestil vohunsko mobilno programsko opremo Cerberus. Takoj za tem ga je pustil na mestu, kjer ga je nepridipravi brez večjih težav izmaknil, nato pa mu je sledil preko lokacije mobilnega telefona ter zajemal fotografije, videoposnetke, poslušal njegove pogovore, dobil vpogled v njegova sporočila, telefonski imenik in še mnogo več.

Nadvse zanimivi dokumentarec o ukradenem mobilnem telefonu z naslovom »Find My Phone«, je na voljo za ogled na spletnem portalu YouTube (http://bit.ly/Find-my-Phone-RN). Ker ima videoposnetek že več kot poldrugi milijon ogledov, vam priporočamo, da si kratek dokumentarec ogledate tudi vi.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.