Mladi stavijo na iPhone, starejši pa na Galaxy S8! In ti?

Trg pametnih mobilnih telefonov je preplavljen z različnimi aparati, tako da le s težavo izberemo tistega, ki nam bo dolgo služil oziroma ne bo takoj za odpis. Zaradi tega mnogi uporabniki posežejo bodisi po pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone kot Samsung Galaxy S, saj vedo, da jim bo naprava dolgo služila. Kar je pa zanimivo je pa to, da po telefonih Apple iPhone posegajo predvsem mladi, starejši in izkušeni pa stavijo na Samsung Galaxy S.

V raziskavi opravljeni s strani analitskega podjetja Propeller Insights je skupno sodelovalo 1.541 prostovoljcev, od tega 1.034 odraslih in 507 najstnikov. V raziskavo so bili vključeni pametni mobilni telefoni iPhone X, iPhone 8 in Galaxy S8, pri čemer so mladi večinoma bili za iPhone, starejši pa za Galaxy S. Kar 35 odstotkov najstnikov bi kupilo pametni mobilni telefon iPhone X in iPhone 8, medtem ko bi le 20 odstotkov starejših uporabnikov kupilo iPhone X in 22 odstotkov iPhone 8. Po drugi strani pa bi kar 38 odstotkov starejših uporabnikov storitve mobilne telefonije oziroma le okoli 28 odstotkov mladih kupilo Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S8.

Raziskava opravljena s strani analitskega podjetja Propeller Insights se sicer odlično ujema z nedavno Samsungovo prodajno akcijo »Growing Up«. Ta namreč sporoča, da izkušeni uporabniki raje kupijo Galaxy Note 8.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.