Louis Vuitton ura za slabih 3000 ameriških dolarjev

Louis Vuitton Horizon se imenuje nova pametna ura na platformi Android Wear za katero pri podjetju zaračunajo tudi do 2900 ameriških dolarjev. Okrogli zaslon velikost 1,2 palca je podoben kot pri ostalih pametnih urah na platformi Android in tudi resolucija, ki znaša 390 X 390, se od ostalih pametnih ur ne razlikuje. Premer ohišja znaša 42 milimetra medtem, ko v debelino ura meri 12,5 milimetra.

Kakšen je prodajni argument ure je po prvih podatkih ne znano. Razlika v ceni, v primerjavi z ostalimi pametnimi urami, se očitno nanaša izključno na blagovno znamko. Ura funkcionalno ne ponuja ničesar kar nebi ponujale tudi bistveno cenejše pametne ure. Oziroma ponuja še manj saj na primer ne vsebuje senzorja za merjenje srčnega utripa. Tudi tehnične specifikacije so za uro s takšno ceno skromne. 4GB spomina in 512GB RAM je vse kar ura premore. Louis Vuitton kupcem ponuja veliko izbire na področju prirejanja izgleda pametne ure. Na voljo vam je 60 različnih pasov med katerimi je 30 namenjenih moškim in 30 namenjenim ženskam. Ohišje je na voljo v treh različnih barvah in sicer sivi, rjavi in črni.

Kakšen bo prodajni uspeh ure ni težko oceniti. Pametne ure z visokimi cenami niso priljubljene saj funkcionalno ne ponujajo nič kar nebi bilo prisotno tudi pri bistveno cenejših pametnih urah. Slednje so se naučili tudi pri Applu, kjer so ponujali Apple Watch za skoraj 20.000 ameriških dolarjev. Visoka cena je imela vsaj delno smisel saj je ura bila narejena iz zlata a tudi to je bilo premalo, da bi kupce prepričalo v nakup. Trenutna generacija pametne ure takih cenovnih razredov več ne ponuja saj se najdražja applova ura, narejena iz keramike, cenovno giblje nad 1000 ameriškimi dolarji.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.