Ljubljančanka ostala tako brez iPhona, kot tudi denarja

Domači in tuji nepridipravi iščejo svoje žrtve tudi na slovenskem posredniškemu portalu Bolha.com, ki ga uporablja na desettisoče uporabnikov. Center za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT slovenske uporabnike spleta sicer že dalj časa opozarja na previdnost pri nakupih in prodaji preko spleta, kljub temu pa se posamezniki še vedno ujamejo v mrežo nepridipravov. To se je žal nedavno pripetilo 30-letni Ljubljančanki, ki je preko spletnega portala Bolha prodajala svoj pametni mobilni telefon Apple iPhone 6s Plus.

Slovenski mediji poročajo, da se je 30-letnica z neznancem dogovorila, da se dobita v Mariboru, in sicer pred Dvorano Tabor. Medtem ko je sprva vse kazalo na to, da bo posel uspešen, ji je eden od moških iz rok iztrgal pametni mobilni telefon iPhone, drugi pa garancijski list, nakar sta oba pobegnila vsak v svojo smer. Iz policijske uprave so sporočili, da je bila 30-letna Ljubljančanka s tem oškodovana za okoli 800 evrov.

Podoben primer se je zgodil tudi na železniški postaji Studenci v Mariboru, le da je bil moški pri tem celo fizično napaden. Ko mu je nepridipravi skušal ukrasti pametni mobilni telefon LG F60, ga je lastnik poskušal ustaviti, v zameno pa je dobil udarec s pestjo v glavo. Oškodovanec je zaradi tega padel na tla, neznani storilec pa je z ukradenim telefonom pobegnil neznano kam. Materialna škoda je v tem primeru znašala okoli 180 evrov.

Če boste tudi vi prodajali preko slovenskega posredniškega portala Bolha.com vam priporočamo previdnost, saj nevarnosti prežijo na vsakem koraku. Če želi kupec napravo, ki jo prodajate, preverite v živo, bo najbolje, da se za ogled dogovorite na kraju, kjer bodo prisotni tudi drugi ljudje, kot na primer v kakšni kavarni. Z vami lahko povabite tudi kakšnega prijatelja, ki vam bo po potrebi priskočil na pomoč. Ta lahko pred pričetkom pogajanja za odkup naprave fotografira potencialnega kupca, slika pa bo policiji v veliko pomoč, če se bo pri prodaji kaj zalomilo.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.