Legendarni pametni telefoni Palm kmalu ponovno naprodaj?

Podjetje HP je že daljnega leta 2010 prevzelo podjetje Palm in takoj zatem ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki je temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema webOS 2.0. Čeprav je mobilnik vsaj sprva obetal veliko, ga uporabniki niso sprejeli in je bil relativno kmalu umaknjen iz trga. Kot pa vse kaže bi lahko bili legendarni pametni telefoni Palm ponovno naprodaj, za to pa naj bi poskrbela kitajska družba TCLCorporation, saj je ta od podjetja HP pred časom kupila izključne pravice do uporabe blagovne znamke Palm.

Ameriški mediji so prepričani, da naj bi podjetje TCL Corporation že letos ponudilo sodobne pametne mobilne telefone Palm na ameriškem trgu in sicer v navezi z ameriškim telekomunikacijskim gigantom Verizon. Trenutno o pametnem telefoni ni znanih nobenih podrobnosti, edino kar pa je znano je to, da bo novost poganjala mobilni operacijski sistem Android. Če bo novost kos zahtevam sodobnega trga in bo na voljo po sprejemljivi ceni, so mnogi poznavalci prepričani, da bo novost imela prav vse možnosti, da uspe.

Pri tem seveda ne gre zanemariti vlogo ameriškega telekomunikacijskega giganta Verizon. Ta ima namreč na voljo veliko število uporabnikov storitev mobilne telefonije, zato resnično ni bojazni, da se kupcev za novi pametni mobilni telefon Palm ne bi našlo.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.