Končno razkrite podrobnosti o prihajajočem Applovem procesorju A13!

Podjetje TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) je eno izmed največjih proizvajalcev elektronskih komponent na svetu. Uspešno podjetje seveda želi ta položaj ohraniti tudi v prihodnje, to pa bo seveda doseglo le z odločnim napredkom na področju tehnologije izdelave čipov. To je določeno prednost že pridobilo z uspešno uvedbo 7-nanometrskega proizvodnega procesa, ki naj bi se uporabil tudi za izdelavo prihajajočega Applovega mobilnega procesorja A13 od katerega uporabniki pričakujejo veliko.

Medtem ko je 7-nanometrski proizvodni proces na področju elektronskih komponent višjega cenovnega razreda že nekaj povsem običajnega, bo za izdelavo procesorja A13 uporabljena nekoliko dodelana tehnologija. Podjetje TSMC bo namreč novi mobilni procesor za podjetje Apple izdelalo s prenovljeno tehnologijo EUV (Extreme Ultraviolet Litografy), ki ima oznako N7 Pro. Ta bo dejansko omogočala izdelavo še zmogljivejših mobilnih procesorjev s še manjšo porabo električne energije, kar bodo zagotovo znali ceniti predvsem tisti uporabniki Applovih mobilnih naprav, ki pričakujejo tako visoko zmogljivost kot dolgo avtonomijo delovanja.

Trenutno je o prihajajočem Applovem mobilnem procesorju znanega še, da bo ta za preračunavanje podatkov po vsej verjetnosti uporabljal štiri fizična procesorska jedra in bo imel precej izboljšano grafično kartico. Poleg tega bo opremljen še s sistemom strojnega učenja in umetne inteligence, ki naj bi pripomogel k še boljši uporabniški izkušnji uporabe Applovih mobilnih naprav. Kljub temu so poznavalci prepričani, da novi mobilni procesor A13 podjetja Apple na bo opremljen s podporo za mobilna omrežja 5G, saj ta tehnologija še kar dolgo časa ne bo na voljo večini uporabnikom Applovih mobilnih naprav širom sveta.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več